Koko illan on satanut lunta ja on sitä kertynytkin jo ihan mukavasti! Koirat onnessaan kun ovat päässeet lumeen peuhaamaan, mutta tunnin lenkin jälkeen olivat siinä kunnossa että joutuivat mun suuren suureen kylppäriin sulamaan.. Raukat.. Olispa isompi kämppä jossa kunnon kylppäri tai kodinhoito huone jonne lykkää koirat aina lenkin jälkeen oli ne sitten kuraisia, märkiä tai lumisia. No ehkä joku päivä vielä.

Varsinaiset treenit ovat jääneet Rikin kanssa vähemmälle, mutta lenkillä treenaillaan aina jotain pientä kuten pysähdyksiä (seiso, maahan) kun koira kulkee kauempana sekä luoksetuloja eri käskyillä. Eteen istumaan Riki tulee käskyllä ´tule´ja suoraan sivulle perusasentoon käskyllä ´fuss´. Eteen istuu välillä ihan kivasti suoraan, useimmiten hieman kauas ja vinoon mutta jatketaan harjoitusta. Suoraan sivulle tulee huomattavasti paljon paremmin ja pitkiltäkin välimatkoilta. Vauhtia saisi olla enemmän mutta kun lenkillä palkkana toimii vain kehu ja rapsutus niin itseensä saa syyttää ettei koira ole ihan täysillä mukana. Suoraan sivulle tuloa aion käyttää tokossa niissä liikkeissä joissa se mielestäni on parempi kuin ensin eteen istuminen kuten luoksetulossa ja hypyssä. Lähes joka kisassa Riki on tarjonnut hypyn jälkeen suoraan sivulle tuloa joten jatkossa otan siihen vain oikean käskyn mukaan.

Lauantaina olisi agiliito treenit hallissa, saas nähdä kuinka kuumana otus taas käy. Taukoa kun on ollut muutama viikko kun ulkotreenit ovat olleet paussilla kylmyyden ja liukkauden takia. Hallitreenit kahden viikon välein. Viime treeneissä Riki meni oikeastaan tosi hyvin kun itse vihdoin otin rennomman tyylin ohjaamiseen. Liika yrittäminen saa vain koiran kuumenemaan ja komentamaan mua. Jospa se tästä..